English versionEnglish

  +359 888 510 061
info@thereddoorshouse.com
#Български
Къщата с червените врати - Забавления
#НачалоЗа КъщатаЦени и заетостКъде се намирамеПолезна информацияКакво да правим в регионаСнимки от къщата и Родопите#
#
# # #
 

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ НА СЕЛО СОЛИЩА И КЪЩАТА С ЧЕРВЕНИТЕ ВРАТИ
Местоположение на Солища

От София до село Солища се стига по 3 маршрута:
#
#Най-краткият е през Кричим и Девин. На магистралата се отбивате към Пазарджик, а оттам следвате селата Огняново, Исперихово, Козарско до Кричим. Пътят през планината предлага уникални пейзажи, защото се минава покрай няколко язовира. Използва се предимно от местни хора. Пътното платно е тясно, а движението затруднено поради строителни дейности по изграждане на нова язовирна стена. Въпреки това ви препоръчваме този маршрут, ако сте решили да превърнете времето, прекарано в автомобила, в екскурзия. Много пътници сравняват пейзажите, които се разкриват на влизане в Родопите, със сцени от „Властелина на пръстена”. В отсечката между Кричим и Михалково има две приятни места за почивка с великолепни гледки: ресторант „Казанова” (романтичен стил и съвременна кухня) и комплекс „Чилингира” (битов стил).
Карта на маршрута през Девин

#Най-често използваният от туристи маршрут е през Асеновград – Чепеларе – Пампорово. Платното е по-широко и в добро състояние. По този път ви препоръчваме почивка на Бачковския манастир, около който има няколко ресторанта или на „Синия ханъ” – ресторант, който се намира приблизително в средата на пътуването през планината на 27 километра от Асеновград. Нашето предложение е на отиване към Солища да минете през Кричим, а да се върнете през Асеновград.
Карта маршрут през Асеновград

#Ако идвате от Западна България, сигурно ще минете през Доспат. Пътят е безопасен, но на места асфалтовата настилка е в лошо състояние.По пътя минавате през много села и попадате в една различна и колоритна България. Мястото за почивка с най-хубава гледка в Доспат е комплекс „Тихият кът”, точно над язовира. В село Борино също има възможност за обяд в ресторант „Хавана”, който се намира покрай пътя.
Карта маршрут през Доспат

 
www.thereddoorshouse.com# За запитвания и резервации - телефон +359 888 510 061; email: info@thereddoorshouse.com