Полезна информация

Храна: къщата разполага с напълно оборудвана кухня и барбекю. Поддържат се запаси от трайни продукти като сол, олио, захар, лук и др. Необходимо е да носите със себе си малотрайни продукти, които искате да приготвяте. Ако не сте напазарували в града, от който тръгвате, може да направите това в някой от градовете по пътя или като последна спирка в Широка лъка.

Забележка: Настаняването при пристигане става между 15 и 21 часа. Напускане след края на престоя – до 12 часа.

Нова услуга: Предлагаме на гостите приготвяне на храна по поръчка на място – закуска, обяд, вечеря (включително типично местни ястия). Както и възможност да се закупят пресни домашни продукти като яйца, прясно и кисело мляко. За повече информация, свържете се с домакина на къщата Атанас Караджов на телефон 0889 969 106.
Забележка: В къщата е нежелателно пребиваването на домашни любимци, освен след изрична уговорка със собственика на тел. 0888 510 061.

Забележка: В къщата е нежелателно пребиваването на домашни любимци, освен след изрична уговорка със собственика на тел. 0888 510 061.

Банки и пари: Най-близките банки са в Смолян и в Девин. Банкомати има в Пампорово, Девин, а вече и в Широка лъка. В района не може изцяло да разчитате на електронни карти, затова носете достатъчно кеш в дребни банкноти със себе си. За по-комплексни банкови или други административни услуги, трябва да се отиде в Смолян или в Девин.

Бърза помощ: Най-близките болници са в Смолян и в Девин. Смолянската е по-голяма и има повече специалисти.

Транспорт: Общественият транспорт в региона е зле развит и най-добре е да разчитате на собствен транспорт. От София до Смолян има няколко автобуса на ден от Централна автогара. От София до Девин има автобуси в понеделник, сряда и петък в 17 часа от автогара Юг. От Пловдив за Смолян и Девин има няколко автобуса на ден от автогара Родопи. Между Смолян и Девин има автобусна линия, която има спирка в Широка лъка. Автостопът е обичаен метод за пътуване в тази част на България.

При нужда от помощ или съдействие на място можете да се обърнете към Атанас Караджов на тел. 0889 969 106