4711 Солища
GPS: 41.6517653,24.58868279999999
info@thereddoorshouse.com
+359 888 510 061

За връзка с нас

КАК ДА стигнете до Солища

От София до село Солища се стига по 3 маршрута:

През Кричим и Девин

Най-краткият е през Кричим и Девин. Пътят през планината предлага уникални пейзажи, защото се минава по билото на планината и покрай язовири. Пътят е ремонтиран и разширен до три платна, където това е било възможно. Препоръчваме ви този маршрут, ако сте решили да превърнете времето, прекарано в автомобила, в екскурзия със спиращи дъха и стоплящи сърцето гледки. Много пътници сравняват пейзажите, които се разкриват на влизане в Родопите, със сцени от „Властелина на пръстена”. В отсечката между Кричим и Михалково има приятни места за почивка с великолепни гледки. Препоръчваме ви почивка за кафе / чай или обед в комплекс „Чилингира”. На билото на планината, почти веднага след като излезете от тунела, има място за спиране с беседка и панорамна гледка.
През Асеновград – Чепеларе – Пампорово

Най-често използваният от туристи маршрут е през Асеновград – Чепеларе – Пампорово. По този път ви препоръчваме почивка на Бачковския манастир, около който има няколко ресторанта. Ако търсите да хапнете нещо набързо – в центъра на Чепеларе, точно зад детската площадка, която се вижда от главния път, от външна витрина се предлага най-вкусната чепеларска „бърза храна“: оформени като парчета пица родопски клин и пататник. Предлагаме ви да си вземете допълнително за вкъщи.

Нашата препоръка е на отиване към Солища да минете през Кричим, а да се върнете през Асеновград.
През Доспат

Ако идвате от Западна България, сигурно ще минете през Доспат. По пътя минавате през много села и попадате в една различна и колоритна България. Мястото за почивка с най-хубава гледка в Доспат е комплекс „Тихият кът”, точно над язовира. В село Борино също има възможност за обяд в ресторант „Хавана”, който се намира покрай пътя. Ако разполагате с време, от разклона в Тешел може да се отбиете до Ягодинска пещера или до пещера Дяволското гърло в Триград. И в двата случая това ще ви отнеме около 2 допълнителни часа. До Ягодинска пещера има ресторант, а по пътя за Триград и в самото село има няколко места – оглеждайте се или попитайте местните водачи пред пещера Дяволското гърло.Търсене