Храна

Къщата разполага с напълно оборудвана кухня и барбекю. Поддържат се запаси от трайни продукти като сол, олио, захар, лук и др. Необходимо е да носите със себе си малотрайни продукти, които искате да приготвяте. Ако не сте напазарували в града, от който тръгвате, може да направите това в някой от градовете по пътя или като последна спирка в Широка лъка.

Храна по поръчка

От месец март предлагаме на гостите приготвяне на храна по поръчка на място – закуска, обяд, вечеря (включително типично местни ястия). Както и възможност да се закупят пресни домашни продукти като яйца, прясно и кисело мляко. За повече информация, свържете се с домакините на къщата: Данчето на телефон 0884 687 346 или Ангел – на 0882 654 991.

Доставка на храна: Срещу 10 лева за доставка, можете да поръчате закуска, обяд или вечеря – от менюто по-долу.

Банки и пари

Най-близките банки са в Смолян и в Девин. Банкомати има в Пампорово, Девин, а вече и в Широка лъка. В района не може изцяло да разчитате на електронни карти, затова носете достатъчно кеш в дребни банкноти със себе си. За по-комплексни банкови или други административни услуги, трябва да се отиде в Смолян или в Девин.Бърза помощ: Най-близките болници са в Смолян и в Девин. Смолянската е по-голяма и има повече специалисти.Транспорт: Общественият транспорт в региона е зле развит и най-добре е да разчитате на собствен транспорт. От София до Смолян има няколко автобуса на ден от Централна автогара. От София до Девин има автобуси в понеделник, сряда и петък в 17 часа от автогара Юг. От Пловдив за Смолян и Девин има няколко автобуса на ден от автогара Родопи. Между Смолян и Девин има автобусна линия, която има спирка в Широка лъка. Автостопът е обичаен метод за пътуване в тази част на България.

Бърза помощ

Най-близките болници са в Смолян и в Девин. Смолянската е по-голяма и има повече специалисти.

Транспорт

Общественият транспорт в региона е зле развит и най-добре е да разчитате на собствен транспорт. От София до Смолян има няколко автобуса на ден от Централна автогара. От София до Девин има автобуси в понеделник, сряда и петък в 17 часа от автогара Юг. От Пловдив за Смолян и Девин има няколко автобуса на ден от автогара Родопи. Между Смолян и Девин има автобусна линия, която има спирка в Широка лъка. Автостопът е обичаен метод за пътуване в тази част на България.
Настаняване: Настаняването при пристигане става между 15 и 21 часа. Напускане след края на престоя – до 12 часа.

При нужда от помощ или съдействие на място можете да се обърнете към вашите домакини Данчето на телефон 0884 687 346 или Ангел – на 0882 654 991.

Забележка: В къщата е нежелателно пребиваването на домашни любимци, освен след изрична уговорка със собственика на тел. 0888 510 061.
Търсене